Avera Stucadoors VOF
Diamant 4 | 2719 RX Zoetermeer
Telefoon: 079 - 361 65 47
Fax: 079 - 361 62 11
Mobiel: 06 - 226 037 81
Email: info@avera-stucadoors.nl


Adres Avera Stucadoors in QRCode

Raapwerk

Raapwerk staat voor het haaks en te lood maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gips of mortel. Een raapwerklaag is tussen 7 millimeter en 5 centimeter dik. In sommige gevallen nog dikker, dan wordt er een meerlaags systeem toegepast.

Haaks en te lood stucadoren is nodig zodat een keuken of een badkuip naadloos aansluit

Welke afwerking

Als een wand niet betegeld gaat worden wordt een raaplaag afgewerkt met pleisterwerk. Dit houdt in dat wanneer de wand eenmaal droog is, gesausd kan worden. De wand wordt dus zeer glad opgeleverd. Wordt een wand betegeld? Dan wordt de raaplaag niet glad afgewerkt, maar met opzet grof gelaten, zodat tegels goed hechten op de raaplaag. Wilt u tot een bepaalde hoogte betegelen? Dit kan! Dan wordt de onderkant grof en de bovenkant glad afgewerkt. Een goede raaplaag is onmisbaar in elke badkamer, keuken of toilet om tot een goed eindresultaat te komen van uw verbouwing.

Voorbeelden van raapwerk en ornamenten

Raapwerk in grove kalk na stucadorenRaapwerk in grove kalk voor stucadorenRaapwerk Leiden na stucadorenRaapwerk Leiden na opleveringRaapwerk Leiden van tevorenRaapwerk Leiden voor stucadoren