Rond 1920 is mijn opa gestart als zelfstandig stucadoor. Als klein jongetje hoorde ik dus altijd van alles over het vak en mijn voorkeur ging er al op jonge leeftijd naar uit. Inmiddels zitten we in de vierde generatie stucadoors.

Mijn opa vertelde dat het vak zoals hij dat beoefende voor de Tweede Wereldoorlog, na de oorlog niet meer voorkwam. Hij maakte stucwerk met prachtige ornamenten maar na de Tweede Wereldoorlog was het stucwerk vrij strak geworden, mede door woningnood en een sobere levensstijl. Mijn aandacht en interesse gingen dan ook al snel uit naar het authentieke stucwerk en als jonge knul solliciteerde ik bij de firma Langkemper. Hier heb ik ontzettend veel geleerd. Zowel praktisch als theoretisch heb ik een gedegen opleiding gevolgd, dit leverde op 22-jarige leeftijd de 2e plaats op met een landelijk examen.

Geleidelijk aan groeide het verlangen een eigen bedrijf op te richten en zo ontstond Avera in 1995. Ook na de oprichting zijn er nog diverse cursussen gevolgd zodat onze kennis enorm is vergroot. De laatste jaren zijn de materialen en manier van werken in de stucadoorsbranche enorm veranderd. Wij zijn hierin meegegaan zodat wij een compleet aanbod kunnen doen aan onze opdrachtgevers. Ook problemen als vochtschade, verflagen op zwakke plafonds e.d. zijn door ons opgelost. Omdat in de opleidingsperiode al veel restauratiewerk is gemaakt is er een grote liefde voor dit onderdeel van het vak; een aangetast plafond of buitengevel in oude glorie herstellen!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Bel mij op 06 - 226 037 81

Jan Avé, Avera Stucadoors

Veel ervaring in een keur aan stijlen

Onze opdrachtgevers zijn zeer divers, de Rijksgebouwendienst, particulieren, aannemers, architecten, museum's, kerken en woningbouwverenigingen. Wij begeven ons het liefst op een zo breed mogelijke markt. Wij beschikken over uitstekende referenties, ook is er een uitgebreide fotocollectie.

Avera Stucadoors is bovendien gecertificeerd als erkend leerbedrijf en aangesloten bij de NOA, Stuckeur en Bedrijfschap Afbouw. Ook zijn wij lid van het Neerlandsch Stucgilde. Mede door deze organisaties staan wij achter ons werk en weet u dat u met een gerenommeerd bedrijf in zee gaat! Ons streven is: kwaliteit leveren voor een redelijke prijs.

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties voor 100% garantie!

Avera Stucadoors

Jan Ave, Avera stucadoors
Nijenburg 1
2171 CT Sassenheim
Mobiel: 06 - 226 037 81
Email: info@avera-stucadoors.nl
 

QR code


Scan met uw camera

Jan Avé

Avera stucadoors